Selvværdet – energiens tank

Selvværdet – energiens tank

Selvværd. Vi kender begrebet, men hvad vil det egentlig sige, og er det overhovedet vigtigt? Svaret er ja. Selvværdet er nemlig vores energitank. Svinger din indføling og evne til at forstå andres følelser, så svinger dit selvværd. Netop derfor er det utrolig vigtigt, at vi arbejder med os selv, vores kerne og vores selvværd for at få et energifyldt og nærende liv.

Selvværd er anerkendelsen af vores egen værdi. Højt selvværd betyder altså, at vi tør rose os selv og de evner, vi har. Omvendt betyder lavt selvværd, at vi ikke tillader os selv ros og opmærksomhed. Det kan være alt lige fra vores personlige egenskaber til vores præstation i arbejdslivet. Et godt og positivt selvværd er ikke noget man har eller ikke har. Det udvikles gennem hele livet, og det er aldrig for sent at arbejde på det og forbedre det.

Selvværd handler i høj grad om, at have værdi som den, man er. Langt henad vejen handler det dog også om, at vi giver os selv lov til at tænke på os selv og vores velbefindende. At vi tillader os selv den tid, der skal til for at vi har det godt. Men når karriere står på dagsordenen og effektivt er i højsædet, er der desværre mange som går på kompromis med dette. Mange giver sig dårligt nok tid til at spise deres frokost eller drikke vand nok i løbet af dagen. De får altså ikke den næring, og dermed den energi, som ingen af os kan undvære.

Men hvad kan du rent praktisk gøre, hvis dit selvværd er lavt eller faldende? Her kommer…

Syv gode råd

1. Sig én god ting til dig selv hver morgen
2. Lad være med at sammeligne dig med andre hele tiden
3. Acceptér at alle begår fejl
4. Find frem til dine styrker
5. Få andre til at sætte ord på dine styrker
6. Gør noget godt for andre
7. Tal med dine nærmeste om, hvordan du har det

Jeg håber, at du fandt dette behjælpeligt, og at du fremover vil huske at passe på dig selv og dit værd. For du er det værd. 

Skulle du sidde tilbage med nogle ubesvarede spørgsmål eller problemstillinger i dit liv, så husk, at jeg altid er klar til at besvare dem og hjælpe dig lige her.

Læs også:

Tegn i hverdagen

Noget af det, jeg elsker mest, er at modtage små tegn fra universet, fra engle, guider og slægtninge, der

Hjælp i det alternative

Der findes clairvoyante, shamaner og andre dygtige helbredere, hvis særlige evne det er at se kroppens auralag, og som

Har du spørgsmål her og nu?

SÅ PRØV "SPØRG CLAIRVOYANTEN"