Krop & sjæl

Krop & sjæl

Mennesket består af en krop og en sjæl. Én af hver til os alle. Sjælen er mesteren og kroppen er det hylster, hvorigennem sjælen agerer og handler. Sjælen kan ikke dø, men lever forevigt. Kroppen kan modsat forfalde og forsvinde, og er kun til låns. Den ene er ikke vigtigere end den anden. Kroppen og sjælen er tætforbundet. De lever i symbiose, og udgør tilsammen det vi betegner som mennesket. En sjæl uden krop har ikke noget liv, og en krop uden sjæl er død. Det væsentlige er dog, om det er kroppen eller sjælen, vi identificerer os med. Hvad opfatter vi bevidst og ubevidst som værende ”jeg”.

Tanken om kroppens skrøbelighed, kan nemt efterlade os med en masse utryghed og usikkerhed i tilværelsen. En usikkerhed, der fører til en lang række bekymringer samt paniske forsøg på at kontrollere faktorer i livet, som ikke kan kontrolleres. Sætter vi lighedstegn mellem ”jeg” og kroppen, vil vi forsøge at identificere os med andre foranderlige og ukontrollerbare faktorer. Det kan være vores udseende, helbred, beskæftigelse, vaner, interesser osv. Alt dét som definerer os som person og vores liv generelt. Da disse faktorer løbende forandrer sig, kan vi nemt risikere at såre os selv, hvis vores selvfølelse er baseret på dem. For når vi så oplever markante ændringer i vores liv, bringes vi i tvivl om vores egen selvfølelse. Når alt kommer til alt, er det denne ”kunstige” identitet, der forårsager vores stress, bekymringer og behov for kontrol.

I modsætning til dette, kan vi vælge at se indad. Vi kan vælge at se bort fra kroppen, og komme i kontakt med vores sjæl. Opleve og mærke vores inderste kerne – vores inderste ”jeg”. Det kan vi bl.a. gennem meditation. Her kan vi opleve en anden side af os selv. En side hvor vi er rolige, kærlige og i fuld balance. Et sted hvor vores krop er lavet af en lysende energi, og ikke kød og blod. Her vil vi opleve, at selvom det er kroppen, vi kan se med vores øjne, er det gennem sjælen vi interagerer og kommunikerer. Som ræven i bogen om ”Den lille prins” så fint udtrykker det:

”Det væsentlige er usynligt for øjet…”

Kunne du tænke dig, at finde kontakten til dit indre? Så læs mere om mine meditationstilbud her: https://www.rikkerasmussen.dk/meditation

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakt mig!

Tlf.: 2680 6964

Email: rikke@rikkerasmussen.dk

Læs også:

Tegn i hverdagen

Noget af det, jeg elsker mest, er at modtage små tegn fra universet, fra engle, guider og slægtninge, der

Hjælp i det alternative

Der findes clairvoyante, shamaner og andre dygtige helbredere, hvis særlige evne det er at se kroppens auralag, og som

Har du spørgsmål her og nu?

SÅ PRØV "SPØRG CLAIRVOYANTEN"