Spiritualitet – ånden i alt levende

Spiritualitet – ånden i alt levende

Det kommer nok ikke som noget chok for nogen, at den spirituelle verden spiller en stor og betydningsfuld rolle i mit liv – både på personligt og professionelt plan. Det er min måde at gå til livet, mit arbejde og se verden på. Men hvad betyder ”spiritualitet” og findes der kun én måde, at gribe denne praksis an på?

Spiritualitet stammer fra det latinske ord “spiritualis” og betyder “åndelighed”. Spiritualitet og den spirituelle praktisering kan dateres helt tilbage til oldtiden, og begrebet bruges traditionelt til at beskrive, hvorvidt noget er ”åndrigt” – belæst og indsigtsfuldt – eller det at leve et åndeligt liv.

Spiritualitet har de seneste år vundet større og større indpas i den vestlige verden, og man kan derfor også tale om ”moderne spiritualitet”. Her er der tale om flere forskellige tilgange, der kan være både alternative, ateistiske, psykologiske eller filosofiske, eller noget der har sine rødder i intuitive, bevidsthedsmæssige, eksistentielle eller religiøse erfaringer.
Disse mange tilgange og måder at gribe spiritualitet an på, betyder dog også, at der ikke findes ét svar eller facit på, hvad spiritualitet dækker over. Flere tilgange er direkte uenige eller modsætninger. Der er dog bred enighed om, at den spirituelle søgen er mangfoldig, og at troen på den åndelige verden er et behov for mange mennesker, uanset hvordan den defineres.
Min definition er jeg i hvert fald ikke i tvivl om. For mig lever spiritualiteten i alt levende.

Læs også:

Tegn i hverdagen

Noget af det, jeg elsker mest, er at modtage små tegn fra universet, fra engle, guider og slægtninge, der

Hjælp i det alternative

Der findes clairvoyante, shamaner og andre dygtige helbredere, hvis særlige evne det er at se kroppens auralag, og som

Har du spørgsmål her og nu?

SÅ PRØV "SPØRG CLAIRVOYANTEN"