Spiritualitet – ånden i alt levende

Spiritualitet – ånden i alt levende

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Det kommer nok ikke som noget chok for nogen, at den spirituelle verden spiller en stor og betydningsfuld rolle i mit liv – både på personligt og professionelt plan. Det er min måde at gå til livet, mit arbejde og se verden på. Men hvad betyder ”spiritualitet” og findes der kun én måde, at gribe denne praksis an på?

Spiritualitet stammer fra det latinske ord “spiritualis” og betyder “åndelighed”. Spiritualitet og den spirituelle praktisering kan dateres helt tilbage til oldtiden, og begrebet bruges traditionelt til at beskrive, hvorvidt noget er ”åndrigt” – belæst og indsigtsfuldt – eller det at leve et åndeligt liv.

Spiritualitet har de seneste år vundet større og større indpas i den vestlige verden, og man kan derfor også tale om ”moderne spiritualitet”. Her er der tale om flere forskellige tilgange, der kan være både alternative, ateistiske, psykologiske eller filosofiske, eller noget der har sine rødder i intuitive, bevidsthedsmæssige, eksistentielle eller religiøse erfaringer.
Disse mange tilgange og måder at gribe spiritualitet an på, betyder dog også, at der ikke findes ét svar eller facit på, hvad spiritualitet dækker over. Flere tilgange er direkte uenige eller modsætninger. Der er dog bred enighed om, at den spirituelle søgen er mangfoldig, og at troen på den åndelige verden er et behov for mange mennesker, uanset hvordan den defineres.
Min definition er jeg i hvert fald ikke i tvivl om. For mig lever spiritualiteten i alt levende.

Læs også:

Spirituel workshop for unge

Ser du skikkelser? Kan du læse andres tanker og følelser? Eller har du et barn, der har lignende oplevelser? Dette er bare nogle karakteristika, men med stor sandsynlighed enten er du eller har du et spirituelt barn.

Mangler du svar?

Hvem er jeg? Hvad har fremtiden i vente for mig? Hvorfor sker disse ting for mig? Dette er blot et lille udpluk af de mange spørgsmål, som mine klienter opsøger mig omkring, og ønsker svar på.

Vil du være clairvoyant?

I sidste uge fik vi slået fast, at vi alle er clairvoyanter, og at vi kan alle blive det. Men hvad gør man så, hvis man bærer rundt på en indre clairvoyant, som bare venter på at blive sluppet løs? Hvad er den bedste praksis og de bedste forudsætninger?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *